Wednesday, 21 December 2016

Love hate relationship dengan blogspot

Ye ye korang jangan kecam ye dengan kepulangan imm ke blogspot ni hahaha. Bape bulan je sempat guna wordpress, yappari cinta terhadap blogspot lebih mendalam. Maka, kite hangkut semua perabot balik rumah lama ihih.

Tapi imm masih berusaha nak import entry lama masuk sini. Memang tak boleh ataupun sebab line internet tak elok, dari malam bawak ke siang dah nak malam balik dah, entries yang cuba diimport tak masuk2 juga. Sangkut kat imigresen kot kahkah.

So, marilah kita berpuas hati dulu dengan 5 ketul entries hihi. Memang terasa weird bila dekat dashboard ada sikit entries, sebelum ni dah ada dekat 2 ribu. Tapi takpe, kite akan cuba import lagi bila internet dah makin ok.

By the way, imn agak sibuk akhir2 tahun ni. Tambah2 bulan ni shaklee buat promo collagen. Tak menang tangan weh. Ramai wanita nak kulit cantik tegang awet muda, sekarang masa paling untung nak try collagen. Buy 6 free 1, atau twinpack less 5%. Rugi kalau tak grab segera. Promo sehingga 30hb.

Gambar baru takdak, kite tinggalkan video adik aqil je lah sebagai penutup bicara.


Ok sape2 nak beli collagen borong, boleh kontek imm, 0179191671

Jya ne,

20 TANDA BADAN ANDA BERTOKSIK TINGGI

CUBA KUIZ INI

1) Saya selalu merasa lemah, letih dan tidak bersemangat.

2) Saya mempunyai masalah untuk fokus dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu.

3) Saya mudah mendapat selsema

4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau.

5) Hidung saya selalu merasa tersumbat dan berkahak

6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant.  

7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.

8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata atau ‘eye bag’

9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.

10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan.

11) Saya kadangkala tidak membuang air besar setiap hari

12) Saya kerap sakit-sakit badan.

13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.

14) Nak bangun pagi pun rasa letih sangat, walhal cukup tidur.

15) saya kuat makan. Craving makanan manis je

16) Period saya pun kadang datang, kadang tak datang. Bercelaru. Rasa tak macam perempuan normal kadang-kadang.

17) saya Kencing pun tak lawas. Kalau terbatuk tu kadang2 terkencing sekali.

18) Kepala saya pun asyik sakit je. Migrain.Kerja banyak. Mudah Stress.

19) Kulit saya pun dah nampak kusam.Kedut-kedut halus dah mula ada.

20) saya susah nak tidur malam/insomnia

Sumber : Blog Master Doktor Marlinda binti Ali Pengamal perubatan Am, Penuaan sihat & estetik

Jika jawapan YA anda lebih dari 10, maka anda wajib buat detox.

Kenapa? Kak imm ulas dalam video.



 #RasaMacamCikguBiologi

Kontek kak imm dekat whatsapp ye, 0179191671



#1Hari1Ayat : Hujan


[1] Ayat ini adalah sumpah dari Allah yang Mahabenar ucapan-Nya dengan makhluk-makhluk-Nya yang Allah jadikan padanya terdapat maslahat dan manfaat bagi manusia, untuk menerangkan bahwa janji-Nya adalah benar, hari pembalasan pasti terjadi dan tidak ada yang dapat menghalanginya. Jika yang memberitakannya adalah Tuhan Yang Mahabenar ucapan-Nya dan Dia bersumpah terhadapnya, Dia juga telah menegakkan dalil dan bukti-buktinya, maka mengapa orang-orang yang mendustakan masih mendustakannya dan manusia masih berpaling dengan tidak beramal untuknya.

[2] Dengannya, Allah Subhaanahu wa Ta'aala memberikan manfaat kepada negeri dan hamba.

Sumber : tafsir.web.id

Followers