Sunday, 25 December 2016

Kisah emas kita

Sebelum ni, kalau orang sebut jongkong emas kak imm terus terbayang emas petak saiz batu bata.
Usahkan nak simpan, nak imagine pun takut2 sebab mindset kite, emas ni mainan orang kaya2. 
Kite ni tak layak, maklumlah tahap marhaen makan kangkung saja.
1st time kak imm tengok dan pegang emas keping 1gram bila umi tunjuk emas simpanan matpayet the pilot. Orang baru hantar katanya.
Dalam hati bermonolog, wahh emas keping2 nipis camni pun wujud juga ya.
Sedikit demi sedikit hidayah untuk menyimpan emas mula meresap dalam jiwa. 
Dari detik tu lah kak imm mula study pasal emas. Baru tau, "emas keping2 nipis" tu pun orang panggil goldbar aka jongkong emas juga rupanya.
Emas keping2 nipis ni sekitar RM 200 lebih saja harganya. Kalau macam tu, aku pun mampu simpan emas, detik hati ini mula teruja.
Akhirnya, ogos 2015, kita pun jadi penyimpan emas secara rasminya.
Terima kasih kepada mentor emas Nur Zulaikha. Sentiasa sudi melayan order dan karenah kita.😂
Target sekarang, bukan setakat nak jadi penyimpan emas saja, kalau boleh nak jadi pembayar zakat emas juga.
InsyaAllah, doakan dipermudahkan semuanya ya.
Korang ada kisah emas? Jomlah kongsi, sebarkan inspirasi kepada semua.

Nak kulit sihat cerah tanpa masalah jerawat, jeragat dan kulit kusam? Kak imm boleh bantu anda. Hubungi kak imm di 0179191671

Jyaa mata ne

Followers