Friday, 17 February 2017

Tinggal bekas saje, isinya benda lain

Assalamualaikum semua,


Mahal oitt SKⅡ, sayang gile dengan bekas2 aku simpan haaa. Bukan setakat bekas, dengan paper bag dia pun masih simpan dalam almari😄

Tokorode, hana selsema.

Aduii mencabar sungguh la ade kanak2 dah sekolah ni. Kuman sekolah semua bawak balik rumah. Pastu adik beradik2 selsema bersilih ganti.

Dah lama kak imm tak buat minyak bawang putih, so pagi ni merajinkan diri sikit la.

Bahan2
2 ulas bawang putih tu bakar sampai lembut, lenyekkan dia selumatnya,
2 sudu besar olive oil,
7 titik CMD
Campur dan kacau sebati.

Pastu haritu kak imm selongkar stor jumpa bekas krim (ape ntah) skⅡ ni, sedang elok buat simpan minyak bawang putih kite hewhew.

Isi minyak bawang putih dalam bekas tu, then letak dalam freezer bagi beku. Nanti dia jadi macam bentuk vicks tu, senang mak nak sapu kat dada anak2 nanti.

Rupa minyak bawang putih bila beku

Bila beku ni dia takde la keras kekong macam air batu tu, kalu kena jari memang terus cair. Macam vicks tu la. Kak imm suka, senang nak apply. Takde risiko tumpah2 huhu.

Minyak bawang ni berkesan tau nak keringkan selsema anak2. Korang cubalah nanti.

Mak2 yang nak kurus pulak boleh cekidaut promo bulan ni ye. Set kurus terlajak laris👇👇👇

PROMO LAKU KERAS FEBRUARI 2017!!


Kombinasi 2 vitamin ni dapat efek kurus! 
Lecithin uraikan lemak manakala Alfalfa Complex sebagai pelawas 👍

BELI 1 SET PERCUMA 1 SET.

Khas untuk yang dah penat bawa overweight. Berdiri lama sakit lutut, sampai terganggu ibadat. Kulit gelebeh bergesel sampai melecet😭

Kami akan bantu cara makan sampai dapat result. Raya kang dah berjaya pakai kebaya pinggang kerengga😘 

Lulus KKM & ada pengesahan halal JAKIM. 100% daripada bahan semulajadi. 

Whatsapp kami 0179191671 segera ye.

2 comments:

  1. Ohhh...tak pernah tau pasal minyak bawang putih ni. Senang aje buatnya ye.
    Ha a, mmg rimas ķalau hadap budak seme ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. stress sungguh dok tengok dorang menyedut hingus hahaha.. senang je akak..pastu mmg berkesan pulak tu..imm suka sgt buat ni.

      Delete

Followers