Monday, 20 March 2017

Rindukan hobi nan satu

Assalamualaikum semua,

Lamanya tak walking and clicking the shutter.

Dulu zaman study and masih bujang kite suka jalan2 tanpa tujuan dan mengambil gambar. Kamera memang wajib bawak ke mana2.

Err dulu xde phone canggih yang cameranya canteks macam sekarang. So, dslr tu memang kak imm hangkut ke mana2 jelah. Bunga2 liar dia cantik, so memang sentiasa ada benda menarik untuk disnap.

Dah lama tak buat aktiviti gini, rinduuu tapi sejak klasik d40 tu rosak, memang takde hati nak menyenap gambar hihi.

Wishlist nak dslr baru masih belum tercapai. Dah beberapa kali duit dah cukup, tapi tu laa, bila ada duit terus terfikir nak labur modal untuk bisnes.

Well, apparently dslr masih belum jadi top priority dalam senarai kehendak hihi.

Kite tak pandai sangat guna kamera kat phone ni. Kadang2 jadi elok, tapi yang banyaknya tak jadi lah haha. Tolong doakan kak imm dapat hadiah dslr ye bulan depan😘

Cuba untuk kratif dan artistik ni haha. Sambil snap sambil ketuk jari anak2 sibuk nak cuit jeli😂


 

5 comments:

  1. Anak bongsu hakak minat betul kamera DSLR ni Imm. Melobi suruh ayah dia beli tapi dia ingat ayah dia ni chop duit? haha....

    Dalam pada menyambil mengetuk jari jari anak tu hasilnya cantik jugak tu Imm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la akak mahall..dulu masa study beli dgn duit biasiswa hahaha..sekarang ada duit mmg dahulukan benda lain yg lebih penting hahaha..

      Delete
  2. dana penah memiliki dslr dulu, pastu masa awal2 je beria bwk benda alah besar tu ke sana sini, udah kawin mls nk angkut udahnya jual kt adik sbb dia nk guna utk belajr dia... hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. dah beranak pinak ni tak daya nak angkut dah.. tapi kadang2 rindunyaa nak snap gambar

      Delete
  3. tak pernah ada dslr..guna compact camera je..sekrg byk guna hp..huhu..

    ReplyDelete

Followers