Sunday, 12 February 2017

BAGAIMANA VIVIX BANTU KURANGKAN RISIKO SERANGAN JANTUNG

Bagaimana serangan jantung berlaku


sumber : NHLBI

Serangan jantung berlaku apabila pengaliran darah yang kaya dengan oksigen kepada jantung tersekat akibat salur darah arteri tersumbat.

Salur darah arteri tersumbat (atherosclerosis) terjadi apabila timbunan plak LDL (lemak jahat) menempel pada dinding arteri. Salur arteri makin sempit jadi darah sukar melaluinya untuk bawa oksigen kepada jantung.

Lemak makanan yang kita makan terbahagi kepada dua. Lemak jahat LDL dan lemak baik HDL. Lemak baik HDL fungsinya menyingkirkan lemak jahat LDL dari darah kita.

Tapi masalahnya, tengoklah budaya makan kita rakyat mesia ni. Makanan berminyak, burger, kek, aiskrim, kari, semua tu penyunbang utama lemak jahat LDL. Sumber lemak baik HDL contohnya dari minyak zaitun, tapi berapa kerap kita guna minyak zaitun dalam masakan kita kan?

So, rakyat mesia memang tak dinafikan gemuk sebab lemak jahat ni semua. Bayangkan ekk, kalau lemak dah tersumbat kat kulit sampai kalau tampar kulit pun lemak bergoyang sakan, fikir sendiri lah saluran arteri kite tersumbat camane. Ngeri kann😱😱😱

Bagaimana pulak vivix boleh bantu kurangkan risiko serangan jantung ni?

So dengan amalkan vivix, vivix boleh bantu untuk tambahkan lemak baik HDL dalam darah untuk angkut dan singkirkan lemak jahat LDL. Makin banyak HDL dalam darah, makin sukar la lemak jahat LDL nak menempel dekat salur darah kan. 

Maka, salur darah kite pun clear dan lancar bak highway, sekaligus menurunkan risiko serangan jantung.

Ada testimoni dari customer yang amalkan vivix selama 2 bulan tunjukkan result darah, kolesterol dan lemak dia jadi normal from very high before. Lemak baik HDL naik dan lemak jahat LDL menurun.

By the way, semua tahu kan, salur darah tersumbat juga boleh akibatkan stroke. So, kalau dah terlambat, dah kena stroke pun, masih boleh ke amalkan vivix?

Boleeehh, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kena stroke boleh diikhtiar.

Orang lepas stroke ada kerosakan saraf akibat darah tak sampai pada bahagian tertentu di otak. So saraf rosak maka reflect pada bahagian tubuh dia yang tak boleh jalan atau gerak

Jadi peranan vivix kat sini ialah repair balik saraf yang rosak tadi, dan bina balik sel2 saraf yang baru. Bila saraf dah terbina balik, pesakit perlu buat fisio untuk ajar otot2 bergerak. Kat sini pun vivix membantu dengan menjana tenaga untuk otot jalankan aktivitinya.

Hebatkan vivix? Nah testimoni setepek


Kalau anda nak cuba berikhtiar masalah kesihatan dengan vivix, boleh pm terus kak imm di 0179191671 ye. Banyak lagi yang kita nak kongsikan macam cara pengambilan tu semua. So, pm 0179191671 tau.

Daaaa



Dah lama tak menulis secara live

Assalamualaikum semua,

Sori blog, lama tak "menulis". Yes, mostly entries kak imm adalah kopipes dan scheduled post saja.

I am buzy, apa yang disibukkan pun tak tahu haha. Ehh ok tahu kot. Sibuk jadi supermom, superwife, dan superbisneslady. Wahh gitu katanya.

Owh by the way, anak sulung kite dah sekolah tadika. Aichan dah 6 tahun. Dulu kite risauu sangat nak hantar dia ke sekolah takut dia nangis. Kite rasa dia pemalu tak pandai berkawan. Kite rasa dia tak pandai bercakap. Tapi, yang kite bayangkan tu berbeza sama sekali.

1st day ayahnya tinggal aichan kat sekolah. Pukul 12, mami pegi ambil. Dia ceria, dah dapat sorang kawan baru nama aisya jugak haha, dah makan nasi kat sekolah, dah pergi tandas sendiri dan tak nangis pun huhu. Mami je imagine lebih2, aichan okei2 saja rupanya. Hmmn anak kite dah besar. Sebakk sobbss.

Dulu kite pernah perati bos kite. Dengar kata wife dia tak pernah memasak dan tiap2 hari mereka sekeluarga dinner kat luar. Hati jahat kite terdetik "ishh pemalasnya isteri dia"

En suami kite dah naik pangkat dan skang dia golongan bos jugek la kat kilang haha Alhamdulillah. Dia sangat biizzziii bee, balik lambat. Daaaannnnn akhirnya kite totally faham kehidupan ex bos kite dulu. Balik keje dah lambat, wife tak sempat masak dengan anak kecik kecik kecikkk. Dah lapar kan, so marilah kite makan kat luar. Mudah, cepat dan pantas.

Itulah yang terjadi pada kehidupan kami sekarang. Makann luaarrr saja sampai dah pitam taktau nak makan kat mana. Adoiii

By the way, minta maaf wife ex bos kerana pernah kutuk anda dalam hati. I is malu😣

2017, Alhamdulillah bisnes makin cerah jalannya. Income pun dah makin membesar. Harga yang perlu dibayar, of course la dengan masa yang banyak. So, faham kan kenapa kite tak sempat nak mengadap blog dah huhu.

Alhamdulillah bisnes Shaklee dan emas kite banyak berkembang. Income 4 angka dah tercapai dan hopefully makin stabil. Usaha for 5 angka pulak.

Owh sapa yang berminat nak cari income tepi, pm 0179191671. Jom belajar bisnes bersama. Kite buat sampai jadi.

Ape lagi nak cerita ye? Hmm banyak lagi, tapi sekarang nak pegi sidai baju dulu hihi.

By the way, bulan ni punya promo👇

PROMO LAKU KERAS FEBRUARI 2017!!


Kombinasi 2 vitamin ni dapat efek kurus! 
Lecithin uraikan lemak manakala Alfalfa Complex sebagai pelawas 👍

BELI 1 SET PERCUMA 1 SET.

Khas untuk yang dah penat bawa overweight. Berdiri lama sakit lutut, sampai terganggu ibadat. Kulit gelebeh bergesel sampai melecet😭

Kami akan bantu cara makan sampai dapat result. Raya kang dah berjaya pakai kebaya pinggang kerengga😘 

Lulus KKM & ada pengesahan halal JAKIM. 100% daripada bahan semulajadi. 

Whatsapp kami 0179191671 segera ye.

Is your big why big enough?

Assalamualaikum semua,

Masih cerita pasal impian.

Impian kak imm adalah nak bagi duit kepada parents tanpa berkira.

Tanpa berkira bagi kak imm ialah, bagi je berapa yang kite ada tanpa congak2 balik berapa baki duit aku ada ni. Cukup ke nak survive sampai hujung bulan.

Nak memberi tanpa rasa alamakk duit dah berkurang. Tok jjejah bak kate ore kelate.

Impian kak imm nak sambung balik bagi 4fig ke mak ayah macam kite buat masa kite kerja makan gaji dulu.

Dari umur kite sehari, sampai umur 20 tahun mak ayah dah usaha keras nak tanggung kite. Nak bagi kite jadi orang. Sekarang tiba masa kite pulak nak balas balik jasa mereka besarkan kite selama 20 tahun tu.

Sebak bila fikir mak ayah masih kena kerja untuk cari sesuap rezeki, tapi kite tak dapat bantu ape2. Malu pun ada, bila tak mampu nak hulurkan duit pada mak ayah.

Mak ayah kite umur 60 lebih dah sekarang. Kalau kire2 average umur warga emas sekarang, tinggal 20 tahun je lagi pun peluang untuk kite berbakti pada mereka.

Kite selalu minta mak ayah doakan kite, tapi ape kite balas dekat mereka?

Kak imm nak bagi mak ayah RM 1000 sebulan insyaAllah. Doakan ye kawan2. Kak imm doakan korang pun boleh capai impian masing2.

😘


PROMO LAKU KERAS FEBRUARI 2017!!


Kombinasi 2 vitamin ni dapat efek kurus! 
Lecithin uraikan lemak manakala Alfalfa Complex sebagai pelawas 👍

BELI 1 SET PERCUMA 1 SET.

Khas untuk yang dah penat bawa overweight. Berdiri lama sakit lutut, sampai terganggu ibadat. Kulit gelebeh bergesel sampai melecet😭

Kami akan bantu cara makan sampai dapat result. Raya kang dah berjaya pakai kebaya pinggang kerengga😘 

Lulus KKM & ada pengesahan halal JAKIM. 100% daripada bahan semulajadi. 

Whatsapp kami 0179191671 segera ye.

Followers