Thursday, 16 February 2017

Ikat lah suami mu by Felinna Ed Fattah

Assalamualaikum semua,

tulisan FELINNA NADEA ED FATTAH

Kakfel selalu yakin untuk mendapat suami yg baik kakfel perlu menjadi sangat baik.

Lelaki ni luarnya ego, dalamnya lemah bila kena dengan wanita yg bijak kawal emosi mereka, bertolak ansur dan mudah bekerjasama.

Sebagai wanita kita dilahirkan sangat sensitif dan mudah emosi, tetapi itu bukan alasan untuk kita terus jadi macam tu.

Boleh merajuk tapi jangan berlebihan, boleh marah tapi dalam keadaan terkawal, jaga suami, jaga mulut, jaga aib, jaga hati dan jaga makan minum mereka.

Untuk mencari rumahtangga yg tenang tak mudah, kakfel sendiri mengorbankan sikap baran, sikap keras hati dan banyak lagi untuk pastikan kakfel blend dengan suami.

Di awal perkahwinan kakfel redha ikut suami tinggal dgn ibu dan bapa mertua, redha suami tinggal dalam keadaan mengandung untuk cari rezeki, dan redha suami tak banyak duit.

Kakfel tak berleter, tak maki suami malah tak bagi dia tekanan. Semakin matang kita, semakin kita rasa, kita dah tak perlu jd wanita biasa. Kita kena jd luarbiasa.

Kakfel tahu sbb suami kakfel pun banyak berubah, bukan dia cenggitu terus terus, banyak dia berubah bila kakfel pon berubah.

Lelaki bila bahagia mereka akan berhenti berfikir mencari kehidupan lain, kerana lelaki ini bukan multitasking macam wanita. Mereka tak boleh banyak2 kerja. Hhee

So kalau suami jahat, takmau solat, takmau taubat...cubalah.. buat projek pikat hati lelaki,kaji silap kita sbg iseri, mungkin suami rimas kta banyak berleter, tak sangkut towel pon bising, tak basuh pinggan pun bergaduh.

Then kalau lelaki suka marah, bertabah dan bertahan biar sampai wujud rasa kasihan kepada kita. Lelaki ni marah mereka sekejap, kalau tak dibalas dengan Api mereka akan berhenti.

Kalau lelaki suka curang? Ehemmm siapa boleh jawab dia bawah?

#tipsfelinnanadea

tulisan FELINNA NADEA ED FATTAH


PROMO LAKU KERAS FEBRUARI 2017!!


Kombinasi 2 vitamin ni dapat efek kurus! 
Lecithin uraikan lemak manakala Alfalfa Complex sebagai pelawas 👍

BELI 1 SET PERCUMA 1 SET.

Khas untuk yang dah penat bawa overweight. Berdiri lama sakit lutut, sampai terganggu ibadat. Kulit gelebeh bergesel sampai melecet😭

Kami akan bantu cara makan sampai dapat result. Raya kang dah berjaya pakai kebaya pinggang kerengga😘 

Lulus KKM & ada pengesahan halal JAKIM. 100% daripada bahan semulajadi. 

Whatsapp kami 0179191671 segera ye.

Mami cantik

Assalamualaikum semua,

Hari tu (isnin ke selasa ntah dah lupa) en suami ajak pegi pasar, so kite siap2 la. Cari baju n tudung yang takpayah iron hoho. So, kite pakai abaya yang adik ipar beli kat Mekah n pashmina yang umi bagi, pun beli kat Mekah.

Aichan dok tepi perati kite pakai tudung.

Ai : Cantiknya mami, aisya suka mami cantik.

Hihihihi kembang kejap mak. Tapi nasib baik boleh kempis balik. Nasib baik ade anak puji2, nak harap orang lain puji, non hadoo la. Timekasih aisya. Muahhh.

Tak pasti ape yang dia nampak cantik tu, tapi maybe saikin kulit kite dah glowing sikit banding 2,3 bulan lepas hikhik. And kite ada pakai bedak silkygirl, so nampak sekata la sikit kulit ni haa.

Dulu2 kite tak pernah pakai ape2 kat muka sebab kite rasa macam "fake". Kite fikir orang yang tepek bedak kat muka tu sebab diorang nak tutup cela kat muka je. Tak asli, tak natural monolog hati jahat kite. Kehkehkeh.

Tapi haritu kite ada baca tips jaga kulit yang senpai Fith tulis, so kite dah rajinkan diri pakai bedak muka silkygirl yang ada spf-20. Pakai bedak yang ada sunblock ni bukan semata nak melaram atau nak sorok cela muka, tapi untuk protect kulit dari uv. Kalau takde protection, nanti kulit cepat berjeragat. Dah la kite memang ade jeragat kt pipi kiri ni cesss.

So, kite dah insaf haha. Kesian kulit kite selama ni kite dok perasan nak keluar rumah dengan natural beauty, tapi sebenarnya kulit kita terseksa kena panah uv.

So korang, nak keluar rumah sile pakai sunblock ye. Kesian kulit kite terdedah gitu nanti cepat berjeragat tau.

Selain pakai sunblock, kite ambil vivix n collagen shaklee untuk kulit tau. So, glowing dari dalam gitu hihi.

Nak try vivix, boleh whatsapp ye. 0179191671. Nak tanya pasal promo bulan ni pun bolehh👍

PROMO LAKU KERAS FEBRUARI 2017!!


Kombinasi 2 vitamin ni dapat efek kurus! 
Lecithin uraikan lemak manakala Alfalfa Complex sebagai pelawas 👍

BELI 1 SET PERCUMA 1 SET.

Khas untuk yang dah penat bawa overweight. Berdiri lama sakit lutut, sampai terganggu ibadat. Kulit gelebeh bergesel sampai melecet😭

Kami akan bantu cara makan sampai dapat result. Raya kang dah berjaya pakai kebaya pinggang kerengga😘 

Lulus KKM & ada pengesahan halal JAKIM. 100% daripada bahan semulajadi. 

Whatsapp kami 0179191671 segera ye.

Followers