Thursday, 16 March 2017

SIAP BUAT PERSONALITY COLOR TEST

Assalamualaikum semua,

Imm ingat nak tukar warna template. Pastu dok taktau nak pilih warna ape. Kuning nampak cantik, pink pun cantik jugak.

Acik is keliruu😂

Takboleh decide punya pasal, siap buat personality color test lagi hoho.

Tadi buat 2 jenis test, dan resultnya jeng jeng jeng

Test 1

Yeayy dapat pink, so nak tukar warne blog ni ke pink shade lah kononnya. Pastu tiba2 terklik link color test yang lain pulak.

Ni result test 2


Hahahhaha adoii keluar kuning pulak.

Sekarang masih takleh decide nak warna mane. Nak kena cari test lain pulak kot bagi betul2 confirm. Kalau tak, kite campur je la wane kuning and pink nanti hihih

So cane agaknya rupa blog kite nanti? Hmm lepas ni godek2 template, sekarang nak menyuap anak makan dulu😘

GIGI

Assalamualaikum semua,


Asek pending je post ni sebab tak dapat ambil gambar watak utama.

Watak utama cerita ialah gigi aqil😂

Gigi aqil dah keluar awal bulan 3 haritu. Pada usia setahun 2 bulan, baru keluar gigi kecik cenonet dan senget hihi.

Kakak2 tumbuh gigi genap umur 11 bulan, tu pun mami ingat dah sangat lambat dah, rupanya aqil laaagiii lambat.

Cuak punya pasal siap consult dengan doktor gigi lagi normal ke tak hihi

Btw, doktor gigi kata normal baby umur setahun 2 bulan belum tumbuh gigi. Tapi kalau lepas 2 tahun masih takde gigi, kenalah pergi check dekat dentist.

So, gigi pertama aqil dah tumbuh, pheww lega mami. Kite tunggu lagi 19 gigi ye.

Owh by the way jugak, walaupun giginya lambat tumbuh haha, aqil dah boleh sebut banyak perkataan. Perkembangan words dia lagi cepat dari kakak2.

Ayaahhh
Mammm/ emmii
Chil
Kaakk
Chaa
Nnaa
Oppa
Nyennyek
Dan boleh follow bila kita suruh dia sebut apa2.
(So pendapat yang kata budak lelaki lambat cakap tu tak berapa benar lah😝)

Gigi mahal. Ni mood baik bagi kelebek gigi dia. Kalu takk, ketap bibir kemah keming😂

#Jalan2Kehidupan #aqil

Followers