Monday, 3 April 2017

KISAH MALANG DENGAN PENIMBANG

Assalamualaikum semua,

Korang tau tak kak imm dah lama tak timbang berat. Dari awal tahun ritu kot. Pastu feeling2 tak gemoks haha. Padahaaall (malas nak tulis😭)

Kisahnya penimbang kat rumah ni dia dah rosak. Dulu kini (dan mungkin selamanya) dia tunjuk berat kita 50 kg. Kak imm pun dok percayalah pada beliau sehinggalah beberapa kenalan tegur kak imm,

"Imm pregnant ke?"

Ahahahha sentapp aciks tau. Terus timbang berat, (tetapp penimbang tu tunjuk 50kg). Hahhaha

Beberapa kali kite try nak timbang kat mall dengan penimbang masuk syiling tu. Dah kata malang kan tadi, adeeee je benda yang terjadi.

Contohnya,

Dah wrap aqil elok2, malas nak keluarkan dia, so kensel timbang.

Tak wrap aqil, syiling pulak takdak, kensel timbang.

Syiling tak cukup lagi sekeping. Ya Allah ni memang sadis sungguh memikirkannya. Napelahh malang nau nasib iols dengan penimbang ni.

Dah cukup syiling, mesin timbang rosak la pulak. Dia tunjuk berat iols 45.7kg je? Nampak nau lah mesin tu pening. Kuang aja sangat tau bagi kite harapan pelesu.

Tadi pegi klinik timbang aqil, kak imm pun mintak kat misi nak timbang mami ni jugak hahaha.

Akhirrnyaaa, kite pun dah tau berat kite skang. Tapi taknaklah cakap dulu. Iols nak start program kurus secara intensif dah ni. Dah berjaya turun berat kang kak imm show off testimoni before n after. Kahkah.

Korang doakanlah kite istiqamah elakkan makan manis, elakkan air batu (ahaa berdebar pulak aku nak buat yang ni), dan rajin makan vitamins kurus ni seme.

Ade yang nak follow kite tak? Jom2 kite kurus sebelum raya.



~Ehh rumah kite takde white rose ni bagai, lagipun kamera kite rosak, so iols edit je gambar ni semua. Nampak real tak? haha~

Nak supplement kurus macam dalam gambar? Wasap kite ehh. www.wasap.my/60179191671/NakKurusJugak


 

Followers