BERAT STUCK TAKMO TURUN DAH. NAK BUAT CAMANE?

Fuhh mencabar perasaan betul timbang2 berat dok statik lagutuuu ja. Dah tambah volume senaman pun, still tak turun jugak.

Actually dengan berat 54 kilo, kak imm dah capai bmi normal, 23±. Tapi body mak ni nampak macam tak normal langsung tau. Sampai jiran pun tegur aku gemoks haha.

Tak puas hati betol la aku dengan pencipta bmi ni. Normal kot celah mane tah haha. Pastu kak imm dok google2 cara nak turunkan lagi berat yang stuck ni, iols jumpa ilmu baru.

So, ilmu dari google harini,

1) Saiz 2 kilo lemak lebih besauu dari saiz 2 kilo otot. So kat sini kite kena faham, badan 54 kilo lemak akan nampak lebih besaaauuu dari badan 54 kilo otot.

2) Bila badan dah capai tahap bmi normal, memang susaahhh gile dah nak dapat weight loss. Badan kompius tuan aku ni nak turunkan ape lagi dah normal ni.

Nak2 pulak kak imm kan amalkan diet sihat tinggi protein dan selitkan sikit senaman ringan (iols buat skipping dan simple plank tau hikks) maka badan kak imm tengah bina otot dengan jayanya.

Pada fasa sekarang, dalam badan kak imm ni, lemak HILANG (thanx to lecithin dan senaman), tapi otot bertambah (sebab kak imm amek ESP yang high protein tu dan buat plank).

54 kilo Kak imm – 2 kilo lemak + 2 kilo otot
= Tetaapp 54 kilo kak imm

Huuu siap buat ayat matematik ko

3) Dalam fasa sekarang, kak imm kena switch mindset, jangan tengok weight loss, tapi tengok fat loss atau inch loss.

Ramai sebenarnya orang yang terlalu fokus kepada weight loss. Bila berat tak turun dia give up. Tapi dia tak perasan dia dah banyak turun dekat inci. Kalau keluarkan jeans zaman anak dara pun dah boleh sarung balik kot.

So, yeahh, sekarang ni just enjoy rutin makan secara sihat, kurangkan manis2, kurangkan nasi, amal suku2separuh, banyakkan protein, topup dengan ESP, bakar lemak dengan lecithin dan senaman, jaga usus dengan herblax dan fiber.

Hmm ape lagi?

Jom kite p beli tali inci pulak.

promo esp, esp murah
Promo ESP buy 4 less 5% sedang berlangsung sampai 30/10. Klik gambar untuk details ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge