Berbakti kepada tokpa

tokpa ni, kalau bab2 kebajikan kg bujuk,,
die mmg semangat waja,,
kalau ade aktiviti kg,,
huihh dia lah no satu yg join,,
sebab tokpa pesara kerajaan,,
die dianggap paling hebat bab tulis menulis ni,,
so dalam ape2 jawatankuasa kg,,
tokpa kite ni confirmlah jd setiausaha,,
kadang2,,
walaupun tokpa jd pengerusi,,
tokpa jugaklah yg amek tugas tulis menulis,,
memang hobi tokpa dah agaknye huihui,,
tokpa x pandai guna komputer,,
so,, ape2 dokumen bertulis, tokpa tulis tangan je,,
dulu mase ciknor dok rumah,,
ciknor lah tolong retype doc tokpa ni,,
xde ape pun,,minit2 mesyuarat JKKKP,,
skang ciknor dah msuk uitm,,
tugas taip minit mesyuarat JKKKP diamek aleh oleh mami lah,,
mule2 dulu mami mcm,,
“eiyyy tokpa ni,,dah tua2 ni berehat jelah kt rumah”
“ajk tu pun die, ajk ni pun die join, keje tok ngulu pun buat,bukannye boleh gaji pun”
tp lame2 mami fikir,,
anak2 dah takde,,cucu2 bukan slalu balik pun,,
ikut tokpa la nak buat ape asal tokpa gembira sudah,,
taip minit mesyuarat jkkk je pun,,
habis banyak 2 lai,,
tu pun mami dah ade template,,
tukar tarikh, tukar bil, sudah hahaha,,
(walaupun tokpa variasikan ucapan pembuka mesyuarat, tiap2 bulan mami guna ayat same dgn yg mami tulis untuk min mesyuarat tahun lepas kakakaka)

5 set minit mesyuarat JKKKP Mukim Bujok

sjak berenti keje mami xde duit nak bg ke tokpa n nenek,,
mami boleh berbakti kepada tokpa n nenek dgn cara spend masa dengan mereka je la..
hujung2 minggu bawak aichan n hana balik kg,,
xde la sunyi sepi sangat rumah nenek tu nnt..
makan buah duku bawah pokok ramai2 lagi seronok dr mkn sorang2..
huhuh

ps kepada yang terlibat : gazebo bile nak stat buat ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge