Bila kakak buat, dia pun nak jugak

Mami tengah basuh dapur, aichan datang pastu jatuh. Habis basah baju. Mami senyap je, suka hati mu lah anak nak buat camane.

Aichan bukak baju then sidai dekat kipas.

Ha : Kakak buat ape tu?
Ai : Sidai baju. Baju aisya basah kena air.
Ha : Adik nak sidai baju dekat kipas jugak.
Ai : Adik kena pegi jatuh dekat mami la.

Mami kat dapur ni pasang telinga. Hana berlari datang dapur x sempat masuk lagi mami dah sergah.

Ma : Jangan masuk sini nanti jatuh la.
Ha : Adik nak sidai baju kat kipas macam kakak.
Ma : Baju adik kan dah kering tu. Nak sidai buat ape lagi.
Ha : Ni adik nak bagi jatuh nak bagi basah macam kakak laa..
Ma : Takboleh!!!

Macam tu budak hana hari2. Memang menggeramkan sungguh. Tak bagi jatuh, dia pegi basahkan baju dalam bilik air. Gembira lepas tu boleh main sidai baju dekat kipas huhu. Sukahati lah. Mood mami tengah baik2 ni.

Anda cari info pasal CMD ke? Klik logo Vitamins’R’Us kat bawah ni ye.

Yang nak tau pasal emas powergold, boleh klik banner Gold’R’Us kat bawah.

Nak tanya ape2, boleh direct whatsapp/sms saya di 017 9191 671 ye. Sedia membantu ☺

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge