Diserang cikenit : Operasi menyelamat

hahaha
so semalam ayah amek leave, kami pun pergi lah mencari klinik ent,
google2 baru tahu kelantan xde private clinic ent,
pakar ent ada kat kbmc, dan akan buat lawatan bulanan ke husm dan hospital lati,,
nak g kbmc, uhuhhh x mampu mak,,
xdop insurance(ni mcm ayat ejen insurance paling suka ni)
pusing2 kb kita jumpa klinik tmc, pakar paed,,
wahh marilah kite masuk
(sebelum tu ayah buat lawak lame: nmpak klinik pakar sakit puan, jomla masuk sini, aisya kan perempuan)
kat sini berperang 1st round, hadoii
doc suluh dgn lampu hebat die,,
katenya telinga kanan nampak mcm still ada cikenit,,
telinga kiri mcm ade kesan gigitan dan dah kena infection, suspected nanah,,cikenit dah xde,,
perghh gile ko cikenit, dua2 telinga dia bantai..
doc xde kelengkapan, so die refer kita

ke sini

image googled

mula2 kena masuk registration,,
misi tanya2 dan belek2 sikit,,
sempat la jugak nangis seminit,,
pastu menunggu sejam lebih baru masuk bilik doc,
dalam bilik doc ni sekali lagi kna suluh dengan lampu hebat,,
menggelupur anak kita nak larikan diri,,
doc dari a&e refer kita ke klinik ent pulak,,
dekat ent xyah menunggu sbb xde patient lain,,
dah pukul 5 dah lagipun,,
doc pakar telinga yang cantik dan lemah lembut tu suluh lagi,,
menggelupur lagi kat sini,,
then masuk bilik untuk “operate”
haaaa mase ni la perperangan sebenar bermula,,
aichan kena bedung,
misi pompuan tekan bahu,
doc 2 pegang area tangan
misi lelaki tekan kaki
doc 1 yang cantik td, tarik cikenit dlm telinga,,
agak susah la jugak sbb kuat gila anak aku ni,,
dgn berbedung, di freeze oleh 3 dewasa,,
boleh terangkat jugak badan dia menggelepar,,

mula2 mami x sanggup tengok,
rasa bergenang je air mata tgk aichan meraung mcm tu,,
tapi adik hana ni sibuk nak tengok sama hahaha,,
siap tunjuk2 ke bilik operasi,,
adoii la adik ni kepoh laa haha
dalam 5 minit jugak lah baru boleh keluarkan binatang kenit berkuasa gergasi ini

tu jari kelingking saya,
yg hitam cikenit yang menyerang aichan,
dot warna hijau tu adalah saiz asal cikenit

tengok die membesar berapa kali ganda,,
memang kenit berkuasa gergasi sangat,,
fuihhh lega sebab cikenit dah berjaya dikeluarkan,,
tapi masih belum boleh tidur lena sbb telinga kiri aichan still sakit,,
telinga kanan pulak terluka masa operasi cabut binatang tu,,
follow up 13/01 kang,,
harapnya infection telinga die x melarat,,
dan harapnya mami ayah sabar nak melayan die nangis every 1 hour sakit telinga..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge