Exam online untuk jawatan PTD

bukak emel yang dipenuhi spam baru perasan ade emel exam online spa ni..
hahaha rimas la dgn emel spam wehh..
habis tenggelam emel2 penting lain,,
camane nak buang seme ye?
ni kali ke4 kot panggilan exam,,
2 kali saye pegi, kali ke3 x pegi hewhew
2 kali pergi tu x pass pun exam,,
exam online ni nak buat ke tak ekk,,
yang saye tahu skang dalam otak saye ni,,
saye dah taknak terjun balik ke bidang kerja,,
xnak xnak x mauuuu,,
seingat saya, dari zaman skolah menengah lagi saya dah bercita2 nak jd surirumah,,
“kalau x jd surirumah, jd cikgu bio pun boleh la”
haaa gitu ayatnya,,
surirumah yang utama hahaha
sungguh tidak mencabar cita2 ku ini,,
walaupun cita2 nampak x mencabar,,
realitinya hanya surirumah je yg tahu level cabaran menjadi surirumah kekeke
dah tu kenapa g belajar jauh2 kalau setakat nak jd surirumah?
dah saya dikurniakan kepandaian yang melayakkan saya g belajar jauh2, grab the chance babehh,
sape kate kalau kite pandai otak cerdas kena kerja makan gaji tak boleh jadi surimah?,,
btw saya berenti keje kilang dulu sbb saya x boleh buat ape yang saya suka,,
saya suka baca journal biology, artikel kesihatan,,
tibe2 masuk kilang elektronik,,
balik lewat malam mana sempat nak baca pape weii,,
kadang2 nak bukak uniform pun x larat hahah
makin lama makin rindu dgn ensiklopedia,,
rase macam xde life lgsung la,,
walaupun gaji saya hampir lebih dr 4.5k tiap bulan,,
tapi kosong kosong kosong,,
tapi saya brenti keja dlu dengan xde plan tau,,
sungguh x matang di situ hihih jangan tiru tau,,
nak berenti keje pastikan anda ada plan mase depan dulu,,
tambah2 zaman minyak naik 2,3 kali setahun ni,,
mungkin agak terlambat tapi skarang saya dah jumpa camne cara nak buat ape yg saya suka dan pada masa yang sama boleh menjana pendapatan,,
terjun ke dunia supplement hahahh
saya kena ada banyak ilmu jadi saya kena banyak membaca,,
yeayyy itu yang saya suke hihih
saya kena share ilmu saya so saya kena slalu update blog,,
owhh no hal asalkan ade line internet,,

“Do what you love, do with your heart, and money will come along the way” – naomi campbell

amboi quote ayat supermodel tuu,,
hmmm kesimpulannya kalau line internet elok,,
saya buat la exam spa tu,,
(haha knapa penutup mcm lari dari isi karangan?)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge