Fasa stress dah kembali

Bagi saya, fasa yang paling buat saya stress setakat ada 2 anak ni adalah
WEAN OFF
huwaaaa stress tauuuu..
walaupun aichan dulu tiap2 hari menangis dari umur dia 2 hari sampai 5 bulan,
saya sekali je ikut nangis sama,
tapi masa fasa cerai susu, hampir setiap minggu saya nangis hahaha,,
dan fasa itu kembali untuk kali kedua,,
nak cerai susu mek hana ni pulak..
30 Ogos ni hana dah genap 2 tahun,,
actually susu dah sikit sangat,
bila susu sikit, kadar sedutan die tu makin kuat,,
melecet2 nipple kite tau,,
pastu hana ada kuse kutis nipple dengan kuku,,
kutis okeiii,,
dah la nipple melecet, die kutis2 lagi,,
perghh pedih nyeri menyucuk sampai tulang belakang rasanya,,
dan setakat kita decide nak wean off hana ni,
dah 2 kali mami nangis ahakkss,,
fizikal mental emosi stress tau,,
siang hari insyaAllah dia x nyusu pun sebab makan macam2,,
mase nak tidur mmg die mencari nenen..
x dapat nenen mmg tak tidur,,
selagi tak bagi selagi tu melalak,,
bile dah bg sebelah, yg lagi sebelah die nak jugak, nak kutis,,
x dapat yg lagi sebelah, melalak jugak,,
dah tu, mami ikut melalak sekali lah..

bila fikir fasa cerai susu ni,
rasa macam takut nak susukan next baby,,

~dah habis tulis pun saya xleh recall pekataan “kuse” kot BM. perangai?tabiat?peel?~

0 comments

  1. assalam
    singgah sini,…
    siannya melecet…sy pun anak kembar fully bf..
    bulan sebulan ni genap diorang 2 tahun..
    tak fikir lagi camne nak wean off..huhuuu bagi diorang sendiri benti bole tak..hahha mcm kakak2 die dulu benti sndiri..
    btw,..best baca cerita2 dlm blog awk ni..
    salam perkenalan ya..jemput singgah blog kite ^^
    http://mamasihatcantik.blogspot.com/

  2. kakak dia berenti masa umur 23 bulan..tu pun 2 minggu b4 saya bersalinkan hana..
    agaknye hana ni pun selagi tak dapat adik, xnak berenti jugak kot..tunggu adik keluar huhu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge