Happy birthday to adik hana

HAPPY BIRTDAY TO YOU ADIK HANA

Kisah 30 Ogos yang lepas. Dok belek2 phone nak delete gambar, baru perasan laa mami belum buat entry bday hana hihi. Maafkanlah mami yang makin lama makin pelupa dan makin malas ini.

Hana dilahirkan 30 Ogos 2013, jam 11.54 malam. Tak sabar nak keluar, kalau tak boleh jadi baby merdeka hihi.

Kami sekeluarga memang tak pernah celebrate bday ke, anniversary ke, so hari 30hb dilalui macam hari biasa je la.

Malam lepas maghrib mami dok sibuk packing baju nak balik kampung, ayah ajak pegi beli kek. Seronok bebudak dapat beli kek. Birthday girl pun seronok walaupun dia taktau haritu birthday dia hahaha.

birthday,kek secret recipe

Pegi secret recipe sebab dekat dengan rumah.

birthday, kek, secret recipe
birthday girl dok pilih kek yang disukai
birthday, secret recipe
Ade lilin sebatang letak atas meja haha

Kami sekeluarga ni memang suka makan kek. 2,3 kali sebulan memang akan makan kek. Beli kek slice je sebab semorang ade feveret masing2. So nak jadikan harini special sikit banding hari biasa, kite belikan lilin sebatang haha.

Haritu mase nak masuk sekolah, kami bagitau hana umur dia 4 tahun. Padahal baru 3 tahun lebih. So lepas dia tiup lilin, mami pun cakap la, yeaayy adik dah 4 tahun. Hana macam pelik. Kenapa masih 4 tahun, bukan 5 tahun?

Terpaksalah mami explen, haritu 4 tahun sikit, sekarang hana dah 4 tahun banyak😂

Selamat menyambut hari lahir ke 4 tahun banyak adik. Mami doakan adik membesar jadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat. Dah 4 tahun banyak, adik tolonglah kurangkan tantrum tu ye. hihu

cikenit, parut lambat hilang
keesokkan harinya, otw balik kampung, tengok hujung mata bengkak sebab parut cikenit gatal balik

Ehh tau tak korang, parut gigitan cikenit lambat gile nak capai tempoh matang.

(Parut dikatakan matang bila dah takde tindakbalas pape dah kat situ, tak gatal, tak bengkak balik, dan tinggal bekas je)

Tapi parut gigitan cikenit ni kite pun taktau dia amek masa berapa lama nak hilang.

Mata hana yang kena gigit cikenit nak masuk 2 tahun dah. Tiba2 semalam merah dan gatal balik.

Tu parut 2 tahun, ni kak imm sendiri, parut dari tahun 2009, pun kadang2 gatal balik especially bila musim panas.

Huhu tibe2 cerita pasal cikenit.😂

Okei jyaa ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge