Homemade butter cookies yang sedap

ingat tak haritu kite kate nak try buat kuih kak ros aka semprit susu untuk aichan,
kite memang try buat tau tp sperti yang dijangkakan,,
memang tak menjadi lah, so kite malas nak cerita dah hahahaa,,
dah lame tak buat butter cake recipe mamatiamia,,
maka masuk dapur lah kite semalam nak buat kek,,
sekali tepung naik sendiri kite ade sikit je huhu,,
alang2 dah sukat gula and butter, terus cari recipe lain,,
jumpe recipe butter cookies hehe..

klik image ye kalau nak tengok recipe

dia guna all purpose flour, mane kite ade,,
kite guna tepung gandum biase je haha,,
gula kite pun nak habis jugak, so kite campur dengan gula perang, half-half..
bertukang la kite semalam dengan aichan kat tepi,,
mami kenapa letak tepung?
“mami nak buat biskut la”
“mami kenapa letak gula ni, gula kan nak buat air oren”
“buat biskut pun kena letak gula”
“mami kalau letak telur nanti biskut jadi sedap macam makan nasi same telur kicap ke?”
“haaa”
tak habis “mami kenapa” sampai la biskut masuk oven,,

tadaaa ni hasilnye (^________^)
rapuh gile hahah tapi seehhheeeedappppp okei,,
saya mmg penggemar butter cookies,,
paling sedap butter cookies danisa tu,,
yang lain pernah try tapi x sedap,,

kite siap bagi ranking ke butter cookies kite haaa

walaupun takleh lawan kesedapan danisa, tapi kite punye lagi sedap dari kjeldsens hahah
confident gile ni haaa,,
yeayy ni gi breakfast homemade butter cookies dgn ayaq kopi.. wihiiii

0 comments

  1. OK juga ada teman berpot-pet-pot-pet. Aichan sedang membina otak. Macam-macam dia nak tahu. Mami kenalah jawab – kalau tak dpt jawab kena google hihi..

    Ranking ke 2 hebatlah tu Imm:)

  2. hihi..ye la kak.. kadang2 dia tanya soalan yg die dah tahu jawapannye, sekali mami jawab benda lain, boleh jd modal mengamuk jugak tu..alahaii la anak..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge