Jadi kaunter pertanyaan pun seronok juga

Saya sejak sekolah memang suka subjek biologi,,
Dekat jepun, saya satu2nya Malaysian yang ambil course biologi dekat university,
Cita2 “paling tinggi” yang pernah saya ada ialah nak jadi researcher MARDI dekat Cameron Highland,,
Impian utama tetap nak jadi surirumah,,
Kalau x boleh jadi surirumah, jd cikgu bio pun boleh la,,
haaa macam tu sekali cita2 jd surirumah ni,,
Tapi bila dah jadi surirumah, bila masa saya nak share ilmu pasal biology kan,,
dahla saya memang suka sangat bercerita pasal ilmu2 biology ni,,
anak2 tak faham ape,,
en suami pulak org mechanical,,
term biology die x berapa nak ambil tahu pun haha,,
tiba2 je nak share benefit protein dalam personal blog,,
macam pelik pulak kan,,
syukur jugak Allah ilhamkan saya buat bisnes supplement ni,,
jadi saya ada reason dan push factor untuk sharing ilmu biology saya kat mane2 sahaja..
tadi baca blog irfan khairi die kata,,
ilmu kita tak habis kalau kita kongsi,,
kalau simpan sorang2, nnt berkulat xde manfaat jugak,,
haaa sebelum otak saya berkulat,, baik saya share ilmu yang saya ada,,
makin banyak ilmu yang kita belajar dan kita curahkan,,
makin besar space kat otak kita untuk terima ilmu baru,,
kalau x keluarkan nanti tepu, dah x boleh masuk ilmu baru,,

korang nak tanya pape tanya lah ye,,
seriously saya mmg suka jawab soalan2 pasal vitamin,penyakit,nutrisi semua ni,,
(tapi jangan tanya soalan fizik,, macik surrender dulu)
kalau saya tahu jawab mmg saya terus jawab,,
kalau saya xtau dan x pasti,,
bagi saya masa, saya study dulu sampai boleh jawab..
insyaAllah..

nak tanye pape tak?pm je tau..hahaha

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge