Kenalah berdisiplin

saya skang guna tunetalk,,
semenjak maxis buat masalah sjak bebape bulan lalu,,
rasenya memang maxis murah sikit banding tunetalk ni,,
tp payah ehh nak dapat line, so guna je lah tunetalk,,
saya memang agak berkira dengan kredit telefon,,
saya pakai prepaid,,so saya akan topup rm50 je sebulan,,
tunetalk baik,, dgn topup 50, saya dapat free kredit rm 20..
so saya akan ade rm70 lah hihihh,,
saya guna kredit untuk call umipapapa je,,
orang lain kite msg, whatapps saje lah hahaha,,
saya slalu purchase internet 3Gb per month yg harga RM 58,,
so lagi RM12 je lah guna untuk call,,
by the end of month, x habis pun kredit untuk call tu sbenarnya,,
data pulak saya akan guna 100mb per day,,
lenovo ni mmg ade apps yang boleh tunjuk berapa data saya guna,,
so bile dah cukup 100mb,, saya tutup la internet saya..
no more internet pastu ,,esok pulak hahaha..
slalunya saya berjaya guna data 100mb sampai pukul 10 malam,,
pastu dah tido kan,,
so xde msalah mati kutu xleh main internet pun hahah,,
ehhh 100mb tu sikit je tau,,
so saya mmg menggunakan sejimat yg boleh,,
tahukah anda saya mmg xpernah bukak video youtube bagai haha,
lagipun saya ade satu lagi phone lame, nokia asha 303,,
yang ni bukan android,,
just ade whatapps and internet bukak dgn opera mini,,
sangat limited fungsi die tapi saaaaannngaatt jimat data usage die,,
guna asha ni data usage saya 5mb pun xsampau tau,,
per day tuu..
tp limited sgt la,,boleh surf website, fb n whatapps je,,
nak buat entry blog, komen blog orang, tu x boleh..
tapi boleh blogwalking sampai lebam tanpa risau data usage hahah,,
slalunye saya buat lenovo ni as hotspot je,,
baca blog orang kat cik asha,,
ehh hana dah tido nak g masak lunch la jap
kesimpulannye cite ni ape ye?
kakakkaka
saya kena berdisiplin guna data,,
xleh merapu meraban bukak benda x penting,,
so 100mb per day adalah sangat x mustahil untuk saya,,

nak g masak babaii..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge