Kesan digigit cikenit aka pirah

image googled

smalam baru tengok keyword ade org search pasal cikenit,,
tibe2 harini tempat kna gigit cikenit gatal balik
hahaha kebetulan apekah ini?
Actually saya digigit cikenit ni dah lame,,
bebape bulan setelah kembali ke tanah air,,
maksudnye tahun 2009 ye,,
dah 5 tahun okeii hahah,,
tempat kna gigit tu smpai sekarang parutnya tak hilang,,
pastu kadang2 sesuka hati die je nak gatal balik,,
especially musim panas dan berpeluh,,
cikenit gigit dekat lipatan bawah lutut,,
biase la kat situ mudah berpeluh kalau kita bersila kan,,
so saya xtau adakah parut die akan hilang,,
or perlu bawa sampai ke mati,,
bagi saya parut cikenit ni sama tahap kot dgn parut perut merekah pregnant tu hahaha
penat lumur dgn bio oil, x hilang jugak adoiii,,
parut cikenit gatal okeii,,
tips dan petua jika anda digigit cikenit terutamanya kalau dalam telinga, macam aichan kena dulu

  • letak minyak angin smpai cikenit tu lemas n mati lalu die akan jatuh sndiri
  • letak kapur makan nnt cikenit panas lalu mati n akan gugur sndiri jugak
  • letak air tembakau nnt cikenit mati(sbb pening dgn nikotin ke?) n gugur sndiri
  • kalu seme x bejaye,moh la kite ke klinik/spital mintak kepakaran doc kuarkan binatang itu haha
Tip dan petua nak hilangkan parut kesan gigitan cikenit
  • takde, kalau ada mestila parut berusia 5 tahun ni x wujud hihih
  • sape ade petua meh kongsi,,tak tahan wei mai musim die nak menggatal, sampai berdarah acik garu tauu..

2 comments

  1. …. dulu saya pon kena ggit gak ngan cikenit mmg gatal arrr …. then bengkak dy hampir setahun boh ubat ap semua tak hilang… then saya pakai satu product ni … siusly bengkak tu hilang… sebulan ja …parut alhamdullilah tak da…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge