Makin menjadi2 perangai blurr hari ni

image google saja
image googled saja

ini kejadian semalam,,
dari bangun subuh lagi saya dah buat rutin jumaat,,
macam hari biasa je, tp adalah tambahan amalan sunat sikit,,
dan slalunya hari jumaat saya akan pilih baju keje en suami yg paling baru,,
lepas en suami pergi kerja, saya turun ke laman siram pokok,,
pastu jenguk rumah jiran belah kanan,,
ehh kak mawar tak balik minggu ni,” detik hati kecil saya,,
jiran sebelah cikgu, nama kak mawar,,die balik rumah hujung minggu je,,
weekdays die duduk kat rumah lain yg dekat dengan sekolah die,,
jenguk jiran belah kiri pun takde,,
derang ade dua kereta, n dua2 takde..
pegi mane lah, smpai dua2 kereta bawak,”kate hati saya lagi..
senyap je harini,,
selalunya hari jumaat, budak2 kg ni,,
pepagi lagi dah main bola dekat padang dpan rumah kite ni,,
belek2 pokok lebih kurang, saya masuk rumah balik,,
bukak laptop nak start kerja,,
sambil2 tu teringat parcel yang stokist CMD nak pos,,
kalau post semalam, tak sampai jugak lah harini, 
terperap dekat opis poslaju la jugak,”
dok membebel itu ini sampailah waktu dhuha,,
lepas solat dhuha saya bukak amalan hari jumaat,,
perasan dekat screen tepon tulis, wednesday, 20-05-15
ehh tepon dah rosak ke? kenapa date salah ni?
punyalah yakin hari tu hari jumaat sampai boleh terfikir phone rosak hahahha
pegi tengok kat laptop, pun tulis hari rabu,,
bukak astro dekat menu check tarikh,,
tulis hari rabu jugak,,
hoiiiiiii ke’blurrrrrr’an tahap apekah ini???
rase lost seketika hohoho,,
bila dah tenang sikit, baru boleh terima kenyataan hari rabu sebenarnye,,
dan syukur tak jadi macam gambar kat atas tu,,
hari rabu saya berakhir dengan ok ok je..
bagus seperti biasa 🙂
phewwww

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge