mase depan

sjak akhir2 nih fkiran tganggu ngn satu bnde,,
MASE DEPAN,,
mlm sblom tido kite set alarm,,
mrancang nk bgn tido kol bape esok..
tp esoknye kite nebou,,takbgn mase alarm bunyi,,
itulah yg dikatekn
manusia hanye mrancang,takdir Allah yg mnentukn..
huhuhh..
msalah ak skang,,
sgt susah nak byangkn mase dpn canne yg aku nak,,
ayat senang,,susahnye nak merancang mase dpan..
stakat merancang,,
okeyy katelah
pas abes blaja nak blik keje,,
byk duit ,,ade aset ade kete ade umah
da bley bli tanah makcik sblah,,
kawenn..
ckp snang lah,,
tp stakat nih takde pon usaha aku buat,,
tuk achieve mse dpn tuh,,
katelah mule dr pas abes blaja,,
itupon aku takyakin nak ckp ak bley lps dlm due thun nih,,
nak gambaru canne aku tatau,,
stakat chanto g skolah,,
chanto buat repot,,
tp msih taknampak kankei,,
gambaru aku kt skolah ngn canne mse dpn yg ak nak,,
pastu la,,da abes blaja nak keje lak,,
msalah utamenye kt sini lah..
sgt taknampak,,kt mane aku nak keje,,
aku nak jd ape pon ak taknampak lg..
usaha ke arah membine kerjaye mmg takde..
byk pluang tu,,tp aku tak amek,,
pdan muke salah sndiri,,
hmm…itu baru situasi snang,,
yg mlibatkn aku sorang..
kalu situasi canni lak,,
ibaratkan aku bwak kete kt jln yg ade byk line,,
skang seme mmg ke dpan,,
tp smpai satu mase aku kne tuka line sbb line
yg aku ikot skang takle bawe aku ke destinasi yg nak dituju,,
jalan plak jammed,,sah2 le ak kne tuka line awal2 kan,,
kalu last minit mmg susah nak msok la,,
tambah lak kalu driver line sbelah hampeh kedekot,,
mmg la takle masok smpai bile2..
hmm …
tp masalahnye,,
aku tatau destinasi aku lg,,
skang hnye jln ikot flow,,
tibe detik aku da tau destinasi aku,,
tp dibuatnye pule aku kt line yg salah,,
dan mase tuh byk halagn yg mghalang aku tuka line,,
dan aku di saat last minute,,
ape yg aku kne buat????
aaaaaaaaaa fikiran terganggu..
huhh,,,
adekah saye tlalu byk berfikir??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge