meroti, mengejam, memakan

haritukan balik rumah mak dah bt roti resepi kak rai,,
full adunan banyopp gile dapat roti,,
so dekat rumah kite ade 2 dewasa 2 kanak2 je,,
buat banyak2 kang makan hari nak habis hahaha,,
maka mami yang semeponboley ni mndapat idea bernas,,
kite KECIKKAN adunan hewhew
ikut adunan macam biase tapi saiz cawannye kecik je,,

ngeh ngeh ngeh
perbandingan saiz mug cute dengan mug standard,,
actually dapat mug kecik tu dalam goodie bag org kawen hehe,,
telur guna 2 biji saiz c,,
yeast separuh paket,,
tetapi overcooked,,
(lagi 30 saat nak hangit hauhauhau)
outcomenye begini
dapat 10 biji saiz penumbuk adik hana

luarnye keras kong seperti roti batang balak tu,,
tp masih ade isi dalam yang gebu,,
cicah air kopi mmg feeling mkn roti balak la,,
ehh ade yang x kenal roti balak ke?

ni die roti balak..gambar googled

rumah saya ade kaya je,,
pahtu rase mcm x cool je mkn homemade bread dgn kaya,,
(kakakaka ko knape???)
jadi mami telah membuat peach jam,,
peach dalam tin cap ayam tu kite masak n pekatkan je
(diulangi bukan sebab kodi lalu dipanggil cap ayam, sbb die ayam brand huhuh)

x tambah apee,,mmg tuang 100% dari tin

masak dengan api slow sambil kacau smpai hancur n pekat,,
jadilah macam ni

actually mini jar ini juge dapat dalam goodie bag org kawen

lepak tepi tingkap sambil makan homemade bread n homemade peach jam,,
layan sungguh

6 comments

  1. hihih..benda yg comel2 mmg imm simpan..
    tu la..separuh sukatan biase pun dah banyak sgt untuk keluarga kami,,so dapat idea kecikkan sukatan tu..hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge