Minum air gula

minggu lepas minum air gula,,
bagi ibu hamil yang ada keturunan diabetic,,
wajib la minum air gula masa minggu 24,,
umi kan ade diabetis, so wajiblah kita buat test mogtt itu,,
resultnya 7.3 mmol -giri2 hikhik-
limit 8 kan,,
sebaik takyah repeat test
(klinik tgh buat penjimatan kos katenya..shhhh jangan heboh :p)
harapnya turun la lepas ni,,
tapi kannnn,, mami mmg suka sangat minum air manis skang,,
tah pape ntah,,
pastu air batu mmg tak tinggal la,,
ish ish ishh mami ni,,
sila la jaga makan demi diri dan baby,,

imm,
27/10/2015
8:13

0 comments

  1. wajib buat test mogtt untuk
    1)ibu hamil yang ada keturunan diabetic dari ayah/mak
    2)ibu hamil yang alami kenaikan berat yang tak terkawal
    3)ibu hamil yang ada history kena diabetis masa previous pregnancy.

    kalau kita memang takde diabetis, sistem badan kita dengan senangnya akan flush out balik air gula yg kena minum tu. so, xde masalah sugar level naik.huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge