Mocik bebel dari jauh

Tertengok (lebih tepat terbaca) satu situasi di fb.

A kawan B
C kawan A
B dan C tak kenal each other.

A menyatakan pendapat/pendirian terhadap sesuatu.

B tinggalkan komen wowww kerana pendirian A totally 180 degree berbeza dengannya dan tanpa disedari perkataan yang digunakan B itu sensitif pada A dan mereka yang berpendirian sama.

(Actually, kak imm juga baru tahu rupanya mereka sensitif dengan perkataan itu)

C yang sependapat dengan A sentap lalu menyampuk dan “doakan?” something yang tak enak untuk dibaca.

Like seriously gais?

Its okay u nak berbeza pendapat. Maka dengan itu readylah untuk berasa sentap dengan tindakbalas orang lain yang belum faham.

Mungkin pendapat u tu sangat betul tapi masih belum banyak bukti nak ditunjukkan, so no wonderlah orang belum faham lagi. Tapi takpayah lah sampai “doakan” yang tidak enak tu dekat orang lain yang tak faham tu.

Dah la u tak kenal dia pun.

Penyakit halus zaman sekarang : Penyakit takde adab tapi diri sendiri pun tak sedar.

Monolog diri : aku pun begitukah?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge