monthly check up

semalam kite pergi klinik buat check up anak2,
untuk timbang berat and tengok progress je la..
aichan walaupun dah 3 tahun lebih umurnya,,
tetap kena g check up jugak sbb dari kecik underweight haha,,
this time tinggi die menaik banyak berbanding berat,,
so bmi die dah termasuk ke yellow zone,,
tp mami x risau lah,,
mami pernah pegi ceramah pakar zat makanan,,
die kate, as long berat menaik, tinggi menaik, perkembangan tulang elok, kulit x kering x bersisik, aichan aktif, so okei je xde pape lah.
pheewww okei kite pegang kate pzm itu haha..
adik hana pulak,,
tak sangka berat adik menurun dari 3 bulan lepas.
dari 8kg ke 7.6kg,,
adik ni sebab lasak sangat ni,,
makan banyak tp seme jd energy,,
tp bmi adik still okei sbb tinggi pun x naik sangat,,
(mungkinkah adik akan rendah cute mcm mami besar nnt?kekekeke)
dari segi motor adik sangat advance berbanding aichan,,
dari segi verbal lambat sikit,,
setakat ni adik dok cakap bahasa jepun yang tidak difahami hahaha,,
kena mintak dia tunjuk baru tahu adik nak ape,,
xpe adik, take your time..
meh kite listkan ape yang adik kenal,,

bowww – lembu
buwong – burung,
nyaa – kucing
checha – aisya
enna – hana
ayah – ayah
buwwah – buah
(yang lain semua buwwah)

selalu tertukar hidung n mata n telinga,
paling kenal tangan, kaki dan perut,
boleh bezakan mane baju sendiri n baju kak aisya,,
selipar pun kenal dore ha dare no,
tapi still nak pakai selipar kakak jugak
(dengan niat nak kenakan kakak)
asal  aichan masuk toilet,,
die senyap2 amek seluar aichan n bawak lari,,
hahaha adik ni memang nakai sikit,,

selfie dengan baju tidur..aichan baru pandai buat peace huhu

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge