nak bentuk badan ideal?konsepnye mudah aje.hiks

simple basic untuk bentuk badan yang tegap dan anggun dan ideal dan sihat

BINA OTOT BAWAH KULIT!!!BUKAN LEMAK YE!!!

komponen untuk bina otot = PROTEIN
mekanisma untuk bina otot = SENAMAN

orang gemuk nak badan ideal?
#makanan pembakar lemak(BAKAR LEMAK)
#singkir lemak dari badan(SENAMAN)
#makanan pembina otot(PROTEIN)
#bina otot dalam badan(SENAMAN)
=BAKAR LEMAK + SENAMAN + PROTEIN + SENAMAN
=BENTUK BADAN IDEAL

orang kurus nak badan ideal?
#makanan pembina otot(PROTEIN)
#bina otot dalam badan(SENAMAN)
=PROTEIN + SENAMAN
=BENTUK BADAN IDEAL

macam formula algebra pule hihi

masih sibuk,,tata

2 comments

  1. boleh jugak sum up kan macam tu.konsepnya tak salah…tapi is actually not that simple.. sebab sangat banyak benda yang contribute kepada masalah berat badan dan bentuk badan.. dari segi pengambilan kalori pun..kita bukan saja ambik protein.. kita juga consume karbohidrat dan lemak.. in fact.. most of makanan dalam diet normal orang malaysia adalah karbohidrat.. so overall.. apa jenis makanan yang kita makan akan contribute pada pengurusan berat badan..

    errkk.. pepandai pulak.. 😀

  2. betul tu akak..banyak lg subtopik nk tulis psl ni..tp x sempat lg..sibuk x abes2 lg ni.hahhaha..rase nk pinjam tgn kucingg..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge