New member in the houze

Shoujikini (read: sejujurnya) dah 2 tahun kak imm cuti berkebun. Sejak pregnant aqil, malas gile nak care ke pokok. Siram like 2 minggu sekali haha. Dari pantang aqil terus tak jenguk langsung pepokok bunga kat belakang rumah tu sampailah mereka mati kekeringan air (dan kasih sayang).

Fast forward lepas 2 tahun,

Pagi tadi breakfast kat luar. Lepas tu abewang tanya nak g mana? Terus kite request nak g tengok bungeee. Well ko tahulah kak imm ni kalau dah tengok tu memang takkan tengok sesaja. Terbelii la jugak sepohon kayu daunnya rimbun rose warne red velvet dan daisy warna orange ni.

hybrid rose, red velvet rose
Kite bagi nama dia cik velvet. Tengok dia terus teringat 
cik siti

orange daisy
Daisy

Tak banyak nursery dekat area kota bharu ni. Yang kak imm pergi ni dekat kampung tapang. Harga pokok ikut saiz pasu haha. Korang bayangkan kalau pasu saiz S harganya RM 12. Pasu saiz M pulak RM 23. Tak kisah pokok ape yang ade dalam tu. Kak imm rajin kang kite snap gambar pasu tu ye.

Untuk bulan depan kak imm dah aim pokok bunga ajisai dan rose wane putih pulak. Kena simpan duit untung runcit jual vitamin dulu lah kahkah.

Promosi ESP buy 4 less 5% masih berlangsung tau.

One comment

  1. Hihi….. tapi nampak minat kat pokok tu masih bersisa tu…… Tak pe slow slow…
    Hakak minat jugak kat bunga ni Imm….tapi kurang minat menjaga hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge