owarimasita!!

sassoku itadakitai to omoimasuu,,
haaa sbaik takkuar cmtuh mse intebiu td,,
hahahha..
okei okei baeklahhh,,
secare rasminye sye tlah slesai peksa kmasukan master,,
bunyi pon cam gempak kan,,
persediaan pon gempak la juge,,
cam nak mati belajaa..
heee tipu doseee,,
sye blaja gitu2 aje,,
slbihnye sensei2 yg baek hati tlong,,
pertolongn adalah seperti,,
buat soklan yg kompem sye bley jawab,,
hahhaha,,
soklan english pon,,
ahaihai2 sensei siap gune name sye tuh,,
supaye mse pekse sye rse suke hati kot,,
haa tp soklan tuh la yg sye takberape nak bley jwab,,
hahahaha,,
mse aaj mne blaja tatabahase jenis tuh,,
so sye takpndai laa..
sensei mintak maaf yee,,
presentation td pon ala2 cuak la juge,,
ade ke ptot awal2 tuh pasokom takleh bukak,,
sye da cuak rse nak gelak dah,,
spontan sye tlah bkate,,
“haaa takleh bukak canne nih senseiii*
owhh,,mereka takpham bahse melayu,,
tp stelah pasokom kmbali pulih,,
seme bjalan lancar,,
hehehe..
alhamdulillah,,
bile da selesai seme,,
nishikawa sensei(sensei tua) dtg lalu bkate,,
imu san suggoku yokatta yo,,
okeii itu mungkin hint2 bhawe sye lulus,,
adakahh adakahh,,
hehehe,,mate bercahaye
result 13/2,,so tunggu jekla apepon,,
sye nak ckp ape ekk?
hmm,,
walopon ad prasaan prejudis thadap org jepun,,
bhawe mereka akn berbuat baek ngn kite,,
bile mereka rse kite bergune je,,
xnafikan la kot mmg betol,,
tp disekliling ahli2 lab sye,,
sye rse mereka sgt baekk,,
sensei2 sgt baekk dan mnolong shingge sye rse
wahh terharu dan terhutang budi,,
seriuss sye rse camtu,,
pling sye rse terhutang budi ialah yokogawa sensei
si sensei mude,,
cre die approach sye buat jikken
telah membuke hati sye
owhh adakah ini jlan yg sye suke,,
sye telah jatuh cinte pde jikken dan kenkyuu sye,,
sye takpnah buat bende sebersungguh2 ini,,
sungguhh taktipu,,
shingge sensei tua berkate pd rakannye,,
(perbualan terjadi di dpan sye sendiri)
kalu die bjaye,,kejayaan ini adalah yg ptame di jepun,,
budak jepun sndiri pon takleh buat lg,,
so kami nak sgt die stay untuk bantu research kami)
anda nampak tahap kberjayaan sye?
so skang anda faham knape sye tanak berenti blaja,,
heyy mne ad org quit mse die tgh brade di puncak kjayaan,,
faizal tahir pon takbuat tauu,,
hahahaha..
okei okeii,,
sbelom sye lebih berbangge2 dan syok sendiri,,
sye akn berhenti mnulis di sini,,
(psal topik ini la)
ade lagi bende yg sye nak buat,,
hahahahha,,
cik yg sye minat telah tag sye,,
iaitu dgn menceritekn 10facts psl diri sndiri,,
umm umm,,
dah la td bru berbange2 diri,,
ini akn meberi kesan kpade pnulisan,,
yg mane sye rse sye nak tulis kbaikan diri jek,,
hahhaa,,
mari mngawal diri,,
okei cik yg diminati,,
bacelah kalu mahu,,,,
1)lpas mandi takpnah sikat rambut,,bile nak pakai tudung,,baru sikat rambut,ksimpulannye sikat rambut skali sehari
2)sjak skolah mnengah suke potong rmbut sndiri,,smpailah skang msih begitu,,tp tetap cantek gak rasenye,,huwaaa
3)suke sgt beli kasot,,tp hanye pakai ksot di musim sejuk,,musim laen,,sliper aje sudahh
4)suke beli jam dan memakai jam laen2 pd setiap hari,,hahahha
5)bile da dewase,,ecehh,,penyakit gayat+imaginasi bukan2 timbul,,sperti mnaiki ferris wheel dan membayangkan skrunye tercabut lalu runtuh,,naek roller coaster dan safety belt rosak lalu tercampak,,auuwww,,huhh tanak naek dahh,,,
6)ble mlihat sesuatu pkare,,5saat ptame otak tidak berfikir ngn betol,,contoh pling bodoh pnah sye alami,,sye tgh tunggu encik kekasih dtg,,tibe2 ade kete berhenti dpan sye lalu sye pon dgn sirius berfikir”aikk bile die beli kete baru??”bebape saat pastu sye tersedar,,bongokkkk tuh org laen la,,(tu pon bile ade makcik jepun kuar dr kete tuh,,dan kete encik kekasih terkedek2 smpai sjurus slepas itu,,heeeeee,,,)
7)sye otak kiri sye lmbat sgt kot..tiap kli angkt brang ngn tgn kanan,,dgn spontan tercampak dan jatuh,,owhh ini mmg sye rse pelik,,shingge rakan sekeliling pnah buat lawak,,ko jgn bg imm pgang anak ko nnt die jatuhkan,,hooo wat da ,,sebaik alat radas kt lab stakat nih seme plastik,,jatuh takpecah,,kalu tak mampoh aku nak menggantinye,,
8)berat badan tidak pnah berubah dr 4thun yg lalu,,namun bentuk badan berubah sbanyak 10~15cm,,heyy arinih baru tau sbb pkai suit 4thun lalu,,ade ruang kosong spnjang 15cm,,dulu suit nih fit2 masok jekk tauu..
9)bile trase selsema nak bmule takmkn ubat spital tapi mkn 2sudu kordial sunquick oren smbil bselawat dan berdoa,,ya Allah jgn la bg demam,,hee terbukti bkesan ntuk sye,,lgpon sye kan demam stahun skali jekk,,insyaAllah Allah sntiase beri sye tubuh bdan yg sihat,,
10)bile jiwa kacau sye akn mngemas rumah,,mngubah kedudukan perabot dan sbagainye,,
heyyyyy mse 2nd year sye ubah kdudukn perabot sbulan skali,,hmmhmmm,,pnunjuk zaman jiwa kacau,,dan skang jiwa takkacau la kot,,umahku da mcm tempat plupusan kertas terpakai tau dak??nak jejak kaki pon takleh nihh,,

yeaayyy abes sepuluh,,byk tuhh,,
dan sye nak tukar tajuk tag dr
10fakta ttg saye kpade,,
10 fakta PELIK tentang saye..
ahh nak tag sape,,
bknnye sye tau spe bace blog sye nihh,,
kecuali cik aimi ngn cik mamadanish,,
hahhaa,,

walaupon jiwa takkacau sbaliknye suke rie,,
sye kne kemas umah,,
da macam tpt pelupusan betol dah nih,,
seriuss,,
jyaa nee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge