Pelaburan untuk kesihatan jangkamasa panjang

Pengalaman aichan kena gigit cikenit memang membuka minda saya,,

Bagi yang x kenal cikenit dan tak pernah digigit cikenit,,
meh saya explain bagaimana rasa sakit digigit binatang ini,,
saya sendiri pernah digigit cekenit di bawah ketiak kanan,,
bahagian belah kanan saya sakit sangat,,
menangis nak pakai baju sebab x boleh angkat tangan kanan,,
siap demam dan dapat mc,,
masa tu belum sedar ada binatang itu kat ketiak,,
saya siap plan nak cari pakar sakit puan sbb saya terfikir mungkin ada masalah dengan kesihatan breast,,
(dalam otak terfikir dah kena breast cancer hihihi)
masa mandi dan gosok sabun tibe2 tersentuh satu spot yang sakit gile, tengok kot cermin,
ciisss menatey pirah rupanya..
rupanya saya ada tulis entry pasal sakit digigit cikenit tapi dengan isi tersirat hahaha ntah pape
tanyalah sapa2 yang pnah kena gigit menatang ni,,
confirm demam nye lah hihih..

1st time kena gigit cikenit, aichan memang demam..
kali ni, walaupun kena gigit 2 ekor sekaligus,
aichan x demam langsung,,
Alhamdulillah sangat2..
kita kena handle part dia sakit telinga je,,
bayangkan kalau die demam sekali,,
mesti makin lembik anak ku itu..
Alhamdulillah berbayar usaha mami istiqamah suap vitamin c n nutriferon dkat aichan n adik hana..
pelaburan untuk kesihatan jangkamasa panjang kate org,,
mase saat kritikal gini baru nampak kebaikannya..
inilah yang dikatakan mencegah lebih baik dari merawat hihihi
apepun,,
semoga aichan terus sembuh dan telinganya xde kena infection or komplikasi lain, insyaAllah..

marilah kita tutup kisah aichan dan cikenit ini,,
muak dah mami tulis pekataan cikenit hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge