Pengalaman bersalin baby ketiga

Assalamualaikum blog..
lame sungguh tidak bersua kekeke..
entah hantu ape yang merasuk diri ini,,
malas gile nak update blog hikhik..
sorry ye,,
okei sebelum kita lupa, marilah update pengalaman bersalinkan adik aqil pulak,,
ehhh dah beranak ke??
ye, dah besar pun baby,,
malas punya malas, kang budak dah masuk djah satu baru nak cerita pasal beranakkan die..
ngeheheh

18/1/2016
kemas2 barang nak balik kg. ayah kate dia agak bz minggu tu, so suruh kita balik kg terus tunggu bersalin. due date kite 27/1. lagipun 19/1 kite ada check up dekat kk to uban.

mase nak solat maghrib mami tengok ada bleeding sikit. siap2 terus balik rumah nenek, siap singgah makan nasi lemak dulu otw tu haha..

dekat pukul 12 siap2 nak tidur tiba2 terasa 1st strike contraction. tapi mami mcm x sure contraction ke ape sbb b4 tu mek hana dok menendang2 belakang mami. buas sungguh hana skang, habis die ligan satu tilam mase tidur, sape2 dalam laluan die mmg free2 la kena tendangan die.

pukul 3 terjaga terasa contraction datang lagi. dah confirm rase contraction, terus bangun mandi dan check beg hospital. sebaik dah packing sikit2 haha.. kejutkan ayah.. sambil tunggu ayah siap2, kita minum milo+esp dulu..

dalam pukul 4 kejutkan nenek, betau kite dah nak gerak pg hospital. dalam kereta contraction tiba2 jadi kerap sangat.. sebaik hospital daerah pasir mas dekat je.

sampai wad bersalin pukul 4.20, mami masuk dulu, ayah pegi depan dekat pendaftaran. masuk dalam misi check jalan, dah bukak 4cm.. dia pasang ctg check condition baby.. contraction pun dah makin kerap..

mami ada belaja teknik breathing mase layan contraction tu, sangat membantu untuk kurangkan sakit.. pukul 630 misi bawak masuk air milo dan sekeping roti.. paksa diri minum tapi air milo hospital tak sedap weii haha.. nak termuntah rase..

terasa lamenya jarum jam nak bergerak,, sakit contraction dah jadi selang seminit,, misi pun dah pesan kalau terasa nak meneran, panggil die.. misi semua tengah bz nak bertukar shift..

pukul 745 terasa nak meneran.. contraction dah datang selang 30 saat.. tak sempat nak tarik napas hembus weii.. yang tadi x hembus lagi, sakit balik, kena tarik napas lagi.. ni la orang panggil sakit sapa tokleh nok nnyawo huhu..

misi panggil ayah soh masuk,, diorang ready2 pakai glove, n prepare barang2 nak menyambut baby.. tengok diorang prepare semua tu rase lega dan x sabar2 pulak hahah.. x lame lagi dah..

2 kali push keluar lah baby boy seberat 3.2kg.. hahah edisi paling berat setakat ini.. tu la mami asik minum air manis je kan.. kekeke

Assalamualaikum dunia. nama saya Che Wan Ahmad Aqil bin Che Wan Aimi. yoroshiku ne

okeh setakat ni dulu pasal adik aqil..
lain kali mami rajin, mami cerita lagi hikhik

jya mata ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge