PERHATIAN KEPADA SEMUA WANITA DAN SUAMI WANITA

Entry lepas2 saya dok cerita kalau keputihan elok ambil Alfalfa memandangkan saya sendiri pun guna alfalfa dan kesan die superb, so saya memang recommend lah untuk wanita yang ada masalah keputihan ni.

Tapi harini saya nak bagitau TIDAK SEMUA WANITA BOLEH AMBIL ALFALFA tau.

1) WANITA HAMIL
Memandangkan Alfalfa ni jenis herba dan bersifat panas, wanita mengandung dinasihatkan elakkan mengambil Alfalfa.

2) IBU MENYUSU YANG BAYINYA MENGALAMI JAUNDICE
Alasannya sama seperti di atas. Ibu menyusu tidak digalakkan mengambil herba panas, jamu dan sebagainya ketika menyusukan bayi kerana dikhuatiri boleh menjadi punca bayi kekuningan. Pastikan bayi bebas jaundice, barulah ibu boleh meneruskan rutin berjamu/berherba untuk memulihkan kesihatan selepas melahirkan.

3) WANITA YANG MENGAMBIL PERANCANG KEHAMILAN SECARA KAWALAN HORMON

Klik gambar untuk tumbesaran dan baca kenapa alfalfa tidak boleh diambil bersama perancang kehamilan.

Jadi, wanita yang tersebut di atas, yang mengalami keputihan nak buat camane ni?
Jangan panik dulu. Jika anda mencari pilihan supplement untuk merawat keputihan selain alfalfa, anda boleh cuba GLA Complex by Shaklee, salah satu supplement terbaik Shaklee yang dirumus untuk kesihatan wanita. But still, wanita hamil dinasihatkan tidak mengambil GLA ye.

Jadi, apa yang sesuai untuk wanita hamil? Banyak kaedah untuk rawat keputihan sebenarnya. Yang paling penting, pastikan kawasan vagina sentiasa bersih dan kering. Satu teknik yang paling berkesan bagi saya adalah meruang. So, boleh buat panduan mana2 kaedah yang anda selesa.

Ingat tau, kebanyakkan penyakit ngeri yg berlaku di sekitar rahim bermula dari keadaan vagina yang tidak bersih, keputihan kronik, jangkitan bakteria dan sebagainya. Cegah sebelum terjadi. Rawat sebelum merebak.

(Semua tulisan berwarna pink boleh diklik untuk info yang lebih detail)

Nak dapatkan khidmat nasihat lebih exclusive, boleh pm imm di 017 9191 671 ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge