Pokok yang tidak dikenali

semalam cuti en suami amek kesempatan cuci semak tanah sebelah tu,,
tibe2 dgn excitednye panggil,,
“sayanggggg, ade bunge kantan la kat sini”
saye pun pg la jenguk skali,,
(dah tahu confirm bukan bunge kantan)
((alolo suwitnye suami kitew, bunge kantan pun x berapa kenal))
ade bunge ini,,

kecik je,,sepanjang sejengkal, bud sebesar ibu jari,,
keluar dari tanah,,maksudnye bukan berbunga atas pokok,,
saye pun x kenal bunge ape,,
tengok keliling die ade pokok mcm pokok halia tp besar mcm pokok lengkuas,,
memandangkan saye mmg agak genius menggoogle,,
(kemahiran menggunakan keyword yang tepat katenye hahaha)
saye search “macam halia dalam hutan” klik dekat image hahahaha
keluar image bunge ni, klik dekat visit site,,
terus masuk ke blog ini
hooooo baru tau,,
lempoyang name die atau halia hutan atau halia liar,,
bole makan rupenye,,
nak tahu khasiat die,,klik balik blog ini ye,,
bagus untuk wanita ,,jom membaca

2 comments

  1. bukan laman aku..belakang umah aku ni ade satu lot tanah terbiar..mmg semak gile..die tumbuh dalam hutan tu la..banyak gile..cute je bende ni tumbuh beramai2 merah2 atas tanah..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge