ros kampung vs ros bandar

saya boleh kate agak obsess jugak dgn ros ni,,
saya boleh seharian mengadap macam2 website ros
hahaha
saya pernah tau pinjam buku pasal ros kat library,,
on the way ke jeli ade satu nursery,,
seharian dok berlegar2 kat ros section die,,
ros ade ribuan spisis,,
yang slalu nampak kat mesia ni
classic rose n hybrid rose,,
classic tu yang org panggil ros kampung,,
kelopak die lembut bulat2 n sangat wangii,,
pokok die pun tough,,
kemarau ke hujan ke,,ros kampung ni no hal,,
satu je,,bunge die cepat gugur,,
kalu hujan sehari je tahan bloom die,
kalau rose hybrid ade jugak orang panggil rose tanah tinggi ataupun rose cameron sebab kat cameron banyak rose jenis ni,,
hybrid pulak kelopak die edgy n keras,,
ros hybrid xde bau sangat,,
kalau berbau pon soft sangat bau die,,
contoh macam arwah ciksiti,,

Terima kasih cik siti untuk 2 tahun yang anggun

kembang pun lame,,
tapi pokok ros hybrid x tahan musim panas,,
stat musim panas trus xnak bunga,,
lebih worst, pokok pun mati,,
ros hybrid sesuai dok tempat sejuk macam cameron highland,,
by the way, semua ros hyrid saye dah mati,,
skang xboleh beli baru sbb
saye x pandai lagi nak jage ros mase musim panas,,
akan membawa kepada kematian dan kesedihan je nnt huhu
tunggu musim panas ni berakhir la dulu,,
kt tv cakap sehingga akhir bulan 9 kot,,
hmmm

ros kampung
Ini semua ros kampung
yang merah tu bukan ros, tu lily hihi

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge