Rutin seorang saya

5:30
Bangun, urusan subuh.

6:30
Iron baju en suami, sidai baju, masak air, perangat lauk semalam.

7:15
Muah2 byebye en suami, bukak fb, bukak blog, buat entry blog, buat poster testimoni, update fb, update blog. Sambil turun siram pokok bunga di laman.

9:00
Anak2 bangun, makan roti, minum ESP segelas besar kongsi tiga beranak. Anak2 tengok tv, mami buat urusan bisnes mami lagi (study products, testimonials dll)

9:45
Urusan dhuha

10:30
Mandikan anak2, tengok2 tv dan makan2 ape yang ada. Sambil layan anak2 sambil buat urusan bisnes. Selalunya customers akan approach mase ni.

13:00
Lunch, urusan zuhur, tidurkan hana (aichan tak tidur petang). Selalunya tertewas kat sini, sambil tidurkan hana, mami terlelap jugak. Tapi akan ade gangguan dari aichan. “mami, nak susu” “mami, aisya berak” “mami, aisya nak tengok cerita aisya” “mami, aisya nak karipap”
hishh nak berehat x senang la hahaha

16:00
Bersedia untuk urusan Asar. Anak2 dah mula turun ke laman main pasir.

17:00
Tengok anak2 main kat laman, sambil layan customers, buat poster testimoni, study products

17:30 – 22:00
En suami balik, lepak2 di laman tengok pokok bunga, prepare dinner, siap2 untuk maghrib, dinner, kemas lepas dinner, in between layan la customers kalau ada yang pm.

22:00
Tidurkan hana sambil buat 1,2 poster testimoni.

23:00
Tidur dengan niat dapat bangun awal pagi.

hahaha camtu je,,
walaupun tak seadventerous ibu bekerjaya lain,,
tapi saya happy je dok ulang rutin camni setiap hari,,
ada hari rajin, produktif lah hari tu,,
ada jugak hari lemau, hari relax2,,
insyaAllah ada rezeki, saya tak bercadang lgsung dah nak kerja balik,,
nak jd surirumah je sampai bila2 ☺

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge