Sembang kosong

Panas sangat sekarang, pagi petang dua beradik ni mandi kolam dekat porch. Ikutkan mami pun nak berendam sekali. Adik aqil pun ade jugak sebenarnye, tapi tukang pegang aka mami pakaiannya tak proper sangat, kite kna crop lah hihih..

dah gebok2 adik sekarang. Leher pun dah hilang haha. Tapi masalah pulak, tmpat yang berlipat2 tu mudah sangat jadi merah beruam. Mami selalu la spray dengan CMD, alhamdulillah ruam takde la melarat sampai melecet ke ape kan. Just kena make sure kawasan tu sentiasa kering so that aqil tak rimas.

Iron lama tu saya taktau lah umur dia berapa. Sejak kawen dengan suami iron ni dah ada kt rumah sewa dia. Mungkin dalam 6,7 tahun. Haritu dia terjatuh dari iron board pastu pecah. En suami belikan iron baru. Tapi rasa macam tak best pulak iron baru ni, last2 tetap jugak guna iron pecah tu hahah. Payah nak terima pembaharuan katenya hihi..

Bagi meraikan musim panas ni, saya semai benih himawari tepi pagar (tepi pili bomba ahakks). 3 benih semai, satu je naik. Lagi satu dah buruk akar die, dan lagi satu sampai sekarang tak keluar2, nampaknya macam dah mereput sendiri dalam tanah kot. Weekend kang nak tambah lagi 2,3 benih. Dah terbayang taman bunga matahari yag kembang mekar wuhuu.

Okeh dah takde gambar, jya nee..

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge