Target dan vision board saya

Saya ni kan,, sejak kecik sampai la minggu lepas,,bukan jenis insan yang ade target.. Saya jenis terima je apa “kejayaan” atau “kekurang berjayaan” yang saya dapat. Contohnya mase sekolah dulu, kalau saya excell dlm ujian, yeayy Alhamdulillah. Kalau kurang cemerlang pun saya x kecewa sangat. Bulan depan kite cube lagi.(Sebaik SPM aku elok, kalau tak,mampu ke ko nak cakap, tahun depan kite cube lagi..kuikuikui)

Sejak saya tekad nak aktif berShaklee ni, saya di kelilingi oleh orang2 yang hebat2 belaka tau. Aura positif mai dari pelbagai penjuru. Paling hebat mestilah jutawan master shareeza. Tiap hari dok tembak aura positif die. Direct upline saya kak adaa pun same naik tembak kite. Diorang dok tekankan sangat pasal target target target target. Dekat kulit kepala ni melekat perkataan target.

Tulis target dekat kertas dan baca tiap2 hari. Saya pun tulis la dengan marker wane merah. Lekat kat pintu peti sejuk hehehh. Tiap kali lalu situ baca la target tu. Baca sampai target tu menghantui diri wahhh. Bukan dah takut pastu lari tau, takut sampai x senang duduk. Nampak je target tu terus nak update info kesihatan dekat blog hahaha. Haa biar sampai gitu pengaruh target tu dekat diri ini.

Pastu minggu lepas saya diajar buat vision board (actually dah lame belajar, diri sendiri yg sambil lewa malas bertindak). Vision board ni kite visualkan target kita secara bergambar. Dengan gambar, warna dan tulisan sebenarnya boleh beri impak lebih besar kepada kita. Makin menghantui orang kata. Td tengok target kat peti sejuk rase nak update blog, lepas tgk vision board pulak, rase x cukup satu entry, kite buat dua entry info kesihatan setiap hari.

Target saya untuk tahun 2015

Sebagai surirumah yang berpendapatan 2-3 angka sebulan ni, mungkin nampak muri(impossible) untuk capai saving RM 100k dan memiliki rumah pada hujung tahun depan. Tapi itu lah yang dinamakan target kan. Push diri untuk mencapai yang mustahil itu. Jadikan angan2 yang tinggi melangit tu sebagai push factor untuk memacu kite bertindak. wahh ayat berkobar2 gitu.

Kaum kerabat dan Rakan2 tolonglah doakan kite berjaya capai semua target tahun 2015 kite ni ye.

Text ucapan 1 January 2016 (tulis siap2 hii)Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana menganugerahkan rezeki yang melimpah ruah ini dan memakbulkan doa saya untuk mencapai target 2015 saya.Jutaan terima kasih kepada suami, anak2, umipa, cik ku, adik beradik dan rakan2 yang telah memberi sokongan penuh dan doa yang tidak pernah putus kepada saya dalam mencapai kejayaan ini. Jalan saya masih panjang. Semoga kejayaan merealisasikan target 2015 ini memberi semangat kepada saya untuk lebih berjaya pada tahun 2016 nanti. Terima kasih semua. muahh.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge