TIPS : masa terbaik untuk makan vitamins (part 1)

dah jd penjual vitamin ni,,
ramai la pulak akn tnye,,
vitamin ni kna mkn bile?
amek mse kenyang ke(lepas makan)?
ke mase lapar(perut kosong)?
jawapan die,,
saye pun tak tahu
hahahhaha x membantu sungguh jawapannye,,
sumber :Timing Your Vitamins
kat sini cakap boleh amek almost vits mse breakfast,,
mase breakfast adalah mase terbaik,,
kite ingat lg nak mkn vits,,
tngah2 hari da bz dgn keje,,
dah lupe nak mkn vits huhu,,
tp elakkan amek IRON dgn CALSIUM,,
kalu produk shaklee,,
JANGAN amik VITALEA dgn OSTEMATRIX la ye,,
sbabnye kalsium boleh kurangkan penyerapan iron,,
dan VITAMIN C pulak boleh meningkatkan penyerapan iron,,
so diGALAKkan amek VITA C bersama VITALEA,,
camtu la,,nanti saye study lg,,
dpt ilmu lg psl mkn vits,,
saye smbung part 2 pulak hihihi

upps btw ini tip peribadi,,
saye amek vitamin C pagi2,,
bangun tido tak gosok gigi hape lg,,
terus minum air sejuk n vita c sebiji,,
sejak 2 minggu last bulan
puase haritu,,
saye da tak pakai pencuci muka,,
sbb sbenar,,balik kg tertinggal pncuci muka,,
pastu malas nak kuar bandar dungun cari pncuci muka,,
hahahha,,
sejak dr haritu smpai la skarang,,
memang tak pakai pencuci muka langsung,,
kulit pipi saye takde la flawless pun,,
biase2 saje,,tp takde jerawat lah,,
jerawat keluar kadang2 kt jaw bones,,
tp x sehorrow zaman remaja dulu lah,,
maybe saye kna amek vita E ,,
or kalu ade bajet lebih kite up je kolagen,,
untuk dapatkan kulit tulus mulus mcm aichan n hana,,
hihihi,,
kulit aichan tulus mulus tauu
(sbb makanan ruji die buah)
so pada pendapat saya sendiri,,
mase terbaik untuk saya makan vita C
adalah sejurus bangun tido b4 gosok gigi kakakaka
cube lah,,
semoga menjadi kt anda juge..

pm or wasap 017 9191 671(name saya imm)
dan tanya saye cane nak dapat trial set cantik(vita C n vita E)secara  
PERCUMA PERCUMA PERCUMA(macam echo gitu)

One comment

  1. pendapat akak.. the best adalah sebelum tido dan selepas sarapan. masa serapan paling tinggi awal pagi.. malam untuk badan kita bekerja baiki sel sel.. vitamin macam vit c larut air.. so just air dah mencukupi.. tapi vit D dengan E larut lemak, so better makan lepas makan.. bila ada lemak dalam perut.. hehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge