Vitamin kayap menyatukan kami kembali.

Wahh tajuk. Nak drama saje hihi.

Kisahnya, kawan sekolah kak imm yang dah lost contact selama lebih kurang 15 tahun msg kat fb. Wahh terkejut jugak lah, lepas keluar sekolah dulu memang tak pernah jumpa lgsung.

cari vitamin kayap shaklee, kayap

Rupanya kawan kak imm ni cari ikhtiar untuk sembuhkan kayap mak dia. Korang tau tak kayap ni camane?

Istilah perubatan bagi kayap ni adalah herpes zoster. Ia adalah sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Varicella Zoster Virus (VZV). Dikatakan juga VZV ni adik beradik dengan virus yang akibatkan chicken pox tu. Tapi VZV lebih ganas sebab dia menyerang sehingga ke saraf dan mengakibatkan kesakitan yang amat sangat.

Mereka yang amat berisiko untuk dijangkiti kayap ialah golongan berusia (50 tahun ke atas) serta mereka yang mempunyai sistem imunisasi yang lemah.

So, lepas ke hospital dan doktor dah sahkan mak dia kena kayap, kawan kak imm ni google lah untuk cari rawatan alternatif jugak. Ramai yang bagitau vitamin untuk rawat kayap shaklee ni bagus. So dia nak try la untuk mak dia.

Kak imm cerita2 lah pasal supplement shaklee dekat dia. Dia puas hati, nak try dan siap daftar member terus. Next time nak dapat harga ahli katenya hihi. Alhamdulillah.

Sebulan lepas tu kak imm follow up and tanya progress mak dia. Syukur sangat bila kawan bagitau penyembuhan kayap mak dia sangat positif.

Feedback kawan : Pakar HUSM kubang kerian pun suka sebab penyembuhan kayap mak ni sangat positif dan lebih cepat dari doktor jangka. Yang penting mak dia tak skip ubat doktor bagi dan ambil Shaklee untuk bantu cepatkan lagi efek penyembuhan.

Pastu skang mak dia cari produk shaklee yang boleh hilangkan parut kayap tu pulak. Hehehe ade2. Vitamin e dengan collagen bagus sangat untuk hilangkan parut.

Pheww ape2 pun kak imm gembira dapat bantu mak dia dengan vitamin kayap shaklee ni. Bila customer bagi feedback positif, memang rasa happy tak terkata lah.

Perkara2 cenggini lah yang selalu buat kak imm bersemangat nak teruskan bisnes Shaklee ni.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge